עוברים למכונה עם מטחנה? כמה דברים שחשוב לדעת על פולי קפה

אם עד היום הייתם רגילים לשתות את הקפה שלכם דרך קפסולות והחלטתם לעבור למכונה שעובדת עם קפה טחון, יש כמה דברים בסיסיים שכדאי שתדעו מעתה על פולי קפה. הנה כמה נקודות ודגשים שבהחלט כדאי להכיר.

הטריות חשובה

פולי הקפה הם במיטבם כשהם נקלים טריים ונטחנים ממש לפני הבישול. הטעם והארומה של הקפה נפגעים עם הזמן ולכן מומלץ לרכוש פולים שלמים ולטחון ממש לפני השימוש.

הכירו את הזנים

ישנם כמובן הרבה זנים של פולי קפה,  השניים הנפוצים ביותר הם ערביקה ורובוסטה. פולי ערביקה נחשבים בדרך כלל לבעלי טעם עדין ופופולרי יותר, בעוד שהרובוסטה ידועים בתכולת הקפאין הגבוהה יותר ובטעמם החזק יותר. חקר הזנים שונים יעזור לגלות את הטעמים שאתם הכי נהנים מהם.

דרגת קלייה

פולי קפה נקלים כדי למצות את הטעמים הייחודיים שלהם. רמות הקלייה נעות בין בהיר לכהה וכל דרגה מציעה מאפייני טעם ייחודיים. לקפה בהיר יותר יש טעם חומצי ופירותי יותר, בעוד שלכהה יש טעם נועז וחזק יותר. נסו כמה רמות קלייה שונות כדי להבין מה אתם הכי אוהבים.

אחסון

אחסון נכון של פולי הקפה הוא חיוני לשמירה על טריותם. אחסנו אותם במקום קריר וחשוך ובכלי אטום כדי להגן עליהם מפני אור, חום, לחות וחמצן. הימנע מקירור או הקפאת פולי קפה, מכיוון שהטמפרטורה הנמוכה עלולה לגרום לעיבוי ולהשפיע על הטעם.

דרגת טחינה

לגודל הגרגרים תפקיד משמעותי במיצוי החליטה. שיטות חליטה שונות דורשות גדלי טחינה ספציפיים. למשל, טחינה גסה מתאימה לסגנון קפה צרפתי, בעוד שאספרסו דורש טחינה עדינה. הבנת דרגת הטחינה המתאימה לשיטת הבישול שלכם, תעזור להשיג את הטעם והחוזק הרצויים.

Comments are closed.